FeniksBus

BusPartner on vuodesta 2022 alkaen toiminut FeniksBusin maahantuojana. Vuonna 2010 perustetun FeniksBusin pääkonttori sijaitsee Sloveniassa ja koritehdas Serbiassa. Yhtiön toiminta on kasvanut voimakkaasti – reilussa kymmenessä vuodessa jo 150:n bussin vuosituotantoon! Tuotevalikoimassa on ainoastaan Iveco Daily alustalle tehtyjä mini- ja midi-luokan busseja, kaupunki-, koulu-, linjaliikenne- ja turistiversiona. FeniksBusin linjaliikenneversioon (diesel) saa maksimissaan peräti 35 istumapaikkaa! Tämä onkin ollut suuri syy menestykseen. Käyttövoiman osalta FeniksBusin valikoimassa on biodiesel, kaasu ja sähkö.

Ruotsissa ja Virossa on jo jonkin verran FeniksBusin valmistamia linja-autoja käytössä ja Suomessakin on yksi (BusPartnerin myymä) ollut ajossa sitten kesän 2019. Kokemukset ovat hyvät, eli FeniksBus on hinta-laatusuhteeltaan hyvä tuote ja se toimii myös talviolosuhteissamme. Bussin eristys on suunniteltu Pohjoismaiden talvia varten, 15 kW webasto lämmittää bussin, molemmilla sivuilla on vesikiertoiset lämpöpatterit ja lisäksi etu- ja takaovelta löytyy lämpöpuhallin. Alakehikko on valmistettu suomalaisesta rosterista; kylkipellit, nokka ja perä ovat lasikuitua.

Ivecon diesel-moottori on pieniruokainen, kuluttaen vain noin 15 litraa / 100 km. Suhteutettuna matkustajamäärään on siis polttoainetalous erinomaisella tasolla! Kaasuversion saa FeniksBusilta Iveco-alustan alkuperäisiä isommilla kaasusäiliöillä, mikä antaa erinomaisen lisän toimintamatkaan. Suosittu Hi-Matic automaattivaihteisto takaa tasaisen kyydin.